• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини бібліотеки
  • «На довгих дорогах співжиття» (До 80-ти річчя від дня народження В.І. Заремби, письменника, журналіста, краєзнавця)

«На довгих дорогах співжиття» (До 80-ти річчя від дня народження В.І. Заремби, письменника, журналіста, краєзнавця)

2021-07-01

/Files/images/заремба.jpg

Дніпропетровщина – регіон з багатими цікавими подіями та славетний край з давньою історією. Та найбільше багатство міста – це люди. Однією зі славетних сторінок розвитку краю є внесок вихідців нашого краю у становлення та розвиток української та європейської літератур.

Письменники, поети, Дніпропетровській області або чиє життя та діяльність були пов’язані з нашим регіоном, сьогодні відомі не тільки в Україні, але й далеко за її межами.

Серед аури імен літературного життя особливе місце належить Володимирові Зарембі, українському письменникові, громадському діячу, багаторічному голові Дніпропетровського обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.

4 липня – 80 років (1941 р.) від дня народження Володимира Івановича Заремби. З приводу ювілейної річниці письменника, журналіста, є можливість ознайомитися з творчими доробками книжкових видання з фонду інформаційно – краєзнавчого відділу КЗК «Апостолівська міська бібліотека» . Переглянути в відео мережі, інформ – відео «На довгих дорогах співжиття» про життєві та творчі віхи письменника, який запропонувала провідний бібліотекар відділу Байрак Л.І.

Прихильність читацького загалу здобули його історико – біографічні повісті «Іван Манжура», «Макар Посмітний», «Скарб Дикого Степу», «Три Шляхи до Вівтаря», «Фатальний вибір» та інші. Всі твори письменника складають образи несхитних духом синів України, які своїми долями засвідчили любов і вірність Україні, поклали все – навіть власне життя на її Вівтар
Кiлькiсть переглядiв: 50

Коментарi