Відео – народознавчий екскурс «Рушник української долі

2021-05-20

/Files/images/IMG_3562.JPG

Сьогодні, як і сотні років тому, не старіє старовинне мистецтво тканих і вишиваних рушників, які є традиційною прикрасою українського народного житла. Вони надають йому охайність, святковість і затишок.

Рушник – символ чистоти почуттів, безмежна любов до ближніх, до всіх, хто не черствіє душею. Рушник на стіні, хліб і сіль на вишитому рушнику, весільний рушничок - це давні народні звичаї. Колись не можна було уявити української хати, не прибраної рушниками.
Cаме в День вишиванки до інформаційно – краєзнавчого відділу КЗК «Апостолівська міська бібліотека» були запрошені учні 7-го «Б» класу ЗШ № 3 разом з класним керівником Берьозкіною А.І. на чергове засідання клубу «Криниченька» відео – народознавчий екскурс «Рушник української долі». Бібліотекарі Байрак Л.І. та Демченко В.А. ознайомили учнів з одвічним людським символом – рушником, його значенням, традиціями, звичаями та обрядами. В ході заходу присутнім, ведучі запропонували відео – перегляд «Рушник – це символ України». Чудові вірші, які декламували учні класу і пісні у записах про це народне мистецтво, цікаві розповіді бібліотекарів, які представили сучасні і старовинні види рушників рукодільниць міста на виставці – вернісаж «На рушниковому крилі» нікого не залишили байдужим. Завдяки оригінальному оформленню виставки, читачі мають змогу через книги, альбоми, листівки та журнали познайомитися із сучасними та старовинними зразками українських вишиванок різних регіонів, та майстерно навчитися вишивати.
Кiлькiсть переглядiв: 76

Коментарi